A szicíliai konyha hihetetlenül egyedülálló – bár annak nagy része egyértelműen olasz (rengeteg tészta, olívaolaj, bor és tenger gyümölcse van), vannak olyan általánosan használt összetevők, amelyek egyértelműen kitűnnek.
[wp_ad_camp_1]
A mazsola és a sáfrány a sziget leghíresebb ételeiben terül el, és a főzési technikák különböznek a szárazföldön találhatóktól. Arancini: Mi nem szeretni egy krémmel rizottó rizzsel töltött és rántott golyót? Ez az ikonikus szicíliai étel az, amit egyszerűen meg kell próbálnia, amikor a szigeten tartózkodik, és attól függően, hogy hol tartózkodik, az arancini töltelékje és alakja eltérő lesz. Gyakran magasan tárolják a kirakatba, és tökéletes snack, miközben sétálsz a sziget sok városának utcáin. Vitathatatlanul Szicília leghíresebb kulináris exportja, a caponata a menükben egész Európában látható. De ez a tökéletes példa a sziget konyhájára gyakorolt külső behatásokra. A recept háztartásonként változhat, de mindig padlizsánt, fenyőmagot, mazsolát és rengeteg ecetet kell tartalmaznia. Szobahőmérsékleten, általában antipassztoként szolgálva, a sült padlizsánból zellerrel, hagymával és paradicsommal pörkölővé alakulnak, majd kapribogyóval, olajbogyóval, fenyőmaggal és mazsolával ízesítik. Az édesített ecetet egy szép tanguval fejezi be.

Szicíliai ételek
Nyers vörös fűrészes garnélarák: A szigetnek lenni azt jelenti, hogy a halak és a tenger gyümölcsei nyilvánvalóan nélkülözhetetlenek a szicíliai étrendhez, és Olaszország híres gambero rossoját (vörös fűrészes garnélarák) a helyi halászok fogják el. A sziget nyugati partján fekvő Mazara del Vallo vendégeket a világ legjobbjainak tekintik, akiket Olaszország legszebb Michelin-csillagos éttermeire küldenek. Amikor a legfrissebbek vannak, akkor semmit sem kell csinálni velük – a helyiek tudják, hogy a legjobban ízlik, ha csak egy kis helyi citromlébe és olívaolajba öltöztetik, és nyersen fogyasztják, ami igazi élvezet minden Szicíliát látogató ételnek.