Bizonyára ön is tudja, hogy néhány étel vagy ital éhgyomorra való elfogyasztása súlyos egészségügyi problémákat okozhat. Érdemes oda figyelni arra, hogy mikor és milyen ételeket, italokat fogyasztani, hiszen ezzel megőrizhetjük a szervezetünk egészségi állapotát. Összegyűjtöttük azokat a táplálékokat, folyadékokat, amelyek károsak, ha éhgyomorra fogyasztjuk.
[wp_ad_camp_1]
Tudni kell, hogy az édesség megnöveli az inzulinszintet, és, ha éhgyomorra fogyasztja, akkor az éhség érzetet csökkentheti, de ezzel egyidejűleg a cukorbetegség kialakulásának esélye megnő. A paradicsom összetételében megtalálható a csersav, amely a gyomor savasságát befolyásolja. Az éhgyomorra elfogyasztott paradicsom gyomorégést okoz, de ha rendszeresen ezt a zöldséget fogyasztja reggeli helyett, akkor valószínű, hogy a gyomorfekély nevű betegség fog kialakulni önnél. Az omlós, puha péksütemény sokak szerint tökéletes reggeli, hiszen laktatóak, de a bennük található élesztő rossz hatással van a gyomorfalra, és akár felfúvódást is okozhat.
A zöld színű zöldségeket, azaz a salátát, uborkát nem érdemes éhgyomorra fogyasztani, mert a bennük található aminosavak gyomorégést okozhatnak. Ha üres gyomor esetén banánt eszik, akkor a szervezetben található magnézium szint megnövekedik, és ennek következtében a szív működése nem lesz a tökéletes. Ébredés után a joghurt evés nem jó ötlet, mivel a gyomorsav elpusztítja az ételben található azon tejsavbaktériumokat, amelyeknek jótékony hatásuk lenne. A gyomor nyálkahártyáját tönkre teheti, ha reggelente, evés előtt szénsavas üdítőitalokat fogyaszt. Éhgyomorra kerülni kell a citrom fogyasztását, mert a citromsav növeli a gyomorhurut és fekély kialakulásának esélyét.